Nieuws rond Jannetje Verbakel

Jannetje Verbakel had haar winkel ‘De Gunst’ in de Dorpsstraat rond 1900 tot 1944. Jannetje woonde bij haar winkel met haar zus en broer. Zij had ook een pleegkind Janneke Kemperman uit Delft. Janneke verbleef soms een week maar soms ook een aantal weken bij Jannetje in Kethel. Janneke is getrouwd en in Soesterberg gaan wonen, Janneke kreeg een kind Grada en zelfs Grada kwam naar Kethel met haar moeder. Als goed katholiek meisje deed Grada haar 1e Heilige Communie en daar hoorde ook cadeautjes bij.

Van Jannetje Verbakel kreeg Grada een dejeuneetje voor haar 1e Heilige Communie, zie bovenstaande foto. Het mooiste is, dat ik dit dejeuneetje heb gekregen en het dejeuneetje van bijna honderd jaar oud weer in Kethel is teruggebracht.

Published in: on 29 juli 2021 at 15:10  Comments (7)  

7 reacties

  1. Mede door jou heeft Jannetje een gezicht gekregen in Kethel

  2. Dat had tante Jannnetje zelf niet kunnen denken dat er een straat naar haar vernoemd zou worden. Ben er trots op Adrie, dat je haar weer op “de kaart” hebt gezet.

  3. Fijn en dat zij voor eeuwig in de straatnaam herinnert blijft.

  4. Ow Adrie, wat zouden Jannetje, mijn oma Kemperman (-Klaui) en mijn moeder Grada dit leuk hebben gevonden. Prachtig om te zien en te lezen.

    Ineke Reinsma

  5. Heel leuk om dit te lezen

  6. Bedankt Ida, leuk dat je het leest

  7. Adrie wat heb je weer een leuk weetje door gegeven.


Reacties zijn gesloten.