Verandering op het dorpsplein in Kethel

Na 60 jaar ‘de fietsenmaker’ op ons dorp te hebben gehad, gaat Marcel Ham met zijn fietsenzaak verhuizen naar het Bedrijventerrein Kethelvaart, ook een stukje Kethel uiteraard, vlakbij de Huisartsengroep Kerklaan. Wij wensen hem en zijn personeel heel veel succes en hopen nog lang van hun klantvriendelijkheid te kunnen genieten op hun nieuwe plek in Kethel.

Het pand Noordeinde 2 met op de hoek het woonhuis in de Dorpsstraat is al eeuwenlang gebruikt door diverse ondernemingen.

Rond 1900 bevond zich in het pand een kuiperij. Ook varkenskoopman en biggensnijder Krien Olsthoorn had er zijn bedoening.

In 1920 begon C. Sosef zijn groentezaak ’t Westland zijn onderneming in het pand. Hij gaf de onderneming de naam ’t Westland om aan te duiden dat zijn groente en fruit werkelijk uit het Westland kwamen.

In 1958 betrok de rijwielhersteller (kortom ‘de fietsenmaker’) C. Olsthoorn het pand. In de tachtiger jaren nam zijn werknemer Ham de onderneming over, in 2002 opgevolgd door zijn zoon Marcel.

Maar het pand gaat niet verloren. Begin dit jaar kunnen we genieten van een prachtige onderneming met quelt en wachten dat af in grote nieuwsgierigheid.

The URI to TrackBack this entry is: https://daarwaaruithangt.nl/2018/01/01/verandering-op-het-dorpsplein-in-kethel/trackback/

RSS feed for comments on this post.

2 reacties

  1. Ja en ook zo een die wel past in ons dorp

  2. Leuk dat er weer een winkel in komt


Reacties zijn gesloten.