Ode aan ons Kethels Noordeinde

Het is herfst en je zit wat te neuzen in de fotodoos en dan kom je prachtige kleine foto’s tegen met een mooi kartel- en versierrandje. Vele foto’s vanuit een feestelijk Noordeinde met een mooi getypt “Hofco”foto onder aan de foto. Dit alleen al het resultaat uit mijn fotodoos. Er moeten er toch vele in omloop zijn.

De foto’s zijn allemaal uit de jaren 30 en als je ze scant van mooie kwaliteit. Het is een aanwinst voor Kethel. Jammer dat er niets meer te vinden is over de “Hofco” fotograaf. Als er iemand meer informatie of ook mooie “Hofco” foto’s uit Kethel heeft, houd ik mij aanbevolen, zij mogen niet verloren gaan.

Waarom de ode aan het Noordeinde, vanaf de jaren dertig was er eerst op 31 augustus en vanaf 1948 op Koninginnedag het feestterrein op het land van Rodenburg. Om op het terrein te komen moest je vanuit het dorp door het Noordeinde naar het feestterrein waar de feestelijkheden waren. Maar ook menig andere fotograaf heeft vanuit het Noordeinde zowel naar het dorp toe als in de richting van de Harreweg op de feestdagen foto’s genomen.

 

De laatste foto toegestuurd gekregen van Martin Baartman hier als kleine jongen met zijn moeder en zussen op weg naar het feestterrein.

The URI to TrackBack this entry is: https://daarwaaruithangt.nl/2017/10/11/ode-aan-ons-kethels-noordeinde/trackback/