Expositie in de Dorpskerk in Kethel

Vanmiddag is de expositie Levensboom geopend in de Dorpskerk in Kethel. Het is altijd heerlijk om even het kerkpad op te lopen, de kerk te bekijken, een praatje te maken, kortom het zijn in deze omgeving is prettig en de expositie met daarbij de gedichten die je kan lezen en als ze je aanspreken mag meenemen.

Door de jaren, zelfs eeuwen heen is deze kerk en ook het kerkplein al een ontmoetingsplek.

Ga kijken, als je even gelegenheid hebt.

 

 

The URI to TrackBack this entry is: https://daarwaaruithangt.nl/2017/06/03/expositie-in-de-dorpskerk-in-kethel/trackback/

RSS feed for comments on this post.

2 reacties

  1. Beste Jacques, bedankt voor je bericht en leuk te horen over mijn vader. Toch waren de hervormden in Kethel niet in de meerderheid hoor, ongeveer gelijk. Erg jammer dat er van veel (afgebroken) boerderijen weinig over de bouw bekend is. Zo ook de boerderij waar ik geboren ben, dan kom ik tot 1830, maar ik wil nog een keer diepgaand onderzoek doen. Plannen voor de toekomst.
    Groet Adrie

  2. Hallo Adrie,
    Wat een leuke blog! Ik zelf ben geboren in 1954 op boerderij groenoord en later verhuist naar de harreweg. Ik herinner (waarschijnlijk je vader Arie) nog wel, die kwam redelijk vaak langs om een borreltje te drinken. Jammer dat er weinig bekend is van de katholieken toendertijd. Ja, de hervormden waren in de meerderheid. Ik wil best meer weten over boerderij groenoord, maar daar is maar heel weinig over te vinden. Ee paar oude fotos maar niet over de historie die terug gaat naar 1600.
    Leuk om dat allemaal weer eens te lezen.
    Jacques lansbergen


Reacties zijn gesloten.