Christelijke Knapenverening Eben Haezer uit Kethel

In het logboek van mijn website vond ik een zoeker naar een Knapenvereniging. Voor mij is het de aanleiding om hier een foto te plaatsen van de Christelijke Knapenvereniging Eben-Haezer die een dag op reis gingen met een autobus naar het vliegveld Soesterberg en de piramide van Austerlitz in 1937.

Christelijke knapenvereniging Eben Haezer 1937

 

 

 

De namen van links naar rechts:

Bovenste rij: Arend van der Marel, Cor Poot R.zn., Dirk Klein, Joop van der Does, Jan Rodenburg M.zn., Krijn Romijn, Henk de Bruijn (leider), Jan Rodenburg, Arie van der Vlugt J.zn., Cor Kalisvaart, Pleun Verboon, Leen Dijkshoorn en de laatste is onbekend.

Onderste rij: Mej. Lena de Bruijn, Wim Schafer, Piet Noomen (leider), Wijnand van Dam (chauffeur), David Plan, Jan van der Meer.

Van de vereniging is mij verder weinig bekend dus houd ik mij aanbevolen voor meer informatie over deze vereniging.

Published in: on 9 juni 2013 at 16:06  Comments (4)  

The URI to TrackBack this entry is: https://daarwaaruithangt.nl/2013/06/09/christelijke-knapenverening-eben-haezer-uit-kethel/trackback/

RSS feed for comments on this post.

4 reacties

  1. Dank je wel Bart

  2. Hallo Adrie,
    De bus op de foto is van de chauffeur, die een busdienst onderhield tussen Kethel en Schiedam. Het bedrijf was gevestigd bij de Blauwe Brug, aldus Co de Lange.
    Met groet,
    Bart

  3. Hoi Ivo, Leuk dat je reageert, ja het is precies zo als je het zegt, er verandert eigenlijk niets. Alleen zitten meisjes en jongens tegenwoordig (gelukkig) bij elkaar om iets leuks te ondernemen.

  4. Leuk stukje Adrie! Een grappige naam “knapen” vereniging. Zou het vergelijkbaar zijn met de huidige buurthuizen e.d.? Had het de functie om de baldadige jeugd een beetje in het gareel te houden?


Reacties zijn gesloten.