Een ode aan Giel

Iedereen in Kethel kende Giel: alpinopet, klompen op zijn fiets in Kethel.

Giel is opgegroeid in Kethel, niet op de boerderij, maar tegenover onze dorpsboerderij. Zijn vader en moeder zijn vanuit Sliedrecht naar Kethel verhuisd.  Giel was als kleine jongen altijd op onze boerderij te vinden, hij hielp met hooien, mesten, melken en de beesten voeren. Al vroeg moest Giel gaan werken om, mede voor het grote gezin waar hij uit kwam, een boterham op de plank te verdienen. Hij ging werken in de bouw en wordt tenslotte heibaas. In de jaren zestig begint het dorp Kethel toch weer bij Giel te trekken. Inmiddels heeft Giel een gezin en woont eerst in Schiedam en kan dan een huis in Tuindorp huren. Hier heeft hij tot aan zijn dood gewoond.

Giel_0002Giel_0001

Zodra Giel weer in Kethel woonde heeft hij ieder vrij uurtje op en rond de boerderij doorgebracht waar hij allerlei hand- en spandiensten verrichte. In 1982 overleed mijn vader plotseling en de, inmiddels flink uitgedunde, boerderij moest nog wel de nodige verzorging hebben, de varkens gevoerd, de koeien gemolken en alle voorkomende boerenwerkzaamheden werden gedaan door Giel.

Tot aan zijn dood op 81 jarige leeftijd was Giel op het land rond Kethel te vinden bij zijn schapen, kippen en een koe. Iedere oude of nieuwe bewoner van Kethel kende Giel.

Een koe wordt verlost van het kalf door middel van een keizersnede met hulp van Giel.

Giel_0003

Giel

Published in: on 23 maart 2013 at 23:59  Comments (7)  

The URI to TrackBack this entry is: https://daarwaaruithangt.nl/2013/03/23/een-ode-aan-giel/trackback/

RSS feed for comments on this post.

7 reacties

  1. Fijn te horen, groet Adrie

  2. zo.gaaf om dit te lezen over me opa ben.het helemaal eens met je tante ann mis deze tijden echt het hooie mooiste tijd altijd zomers.iedereen helpen en niet te vergeten al day bier dat op ging wat konde ze toch drinken papa.helpen.bij opa op het land mis melken mesy spreiden op.veld hooi voor.de schapen koeien eten geven en drinken.vergeet nooit meer dat ik me papa al op het land was het was dood stil begon net donker.te.worden.wintertijd komt opa aan.gefietst vanaf de kerk zeker 500 meter begonnen de koeie te loeien te loeien ze wisten gwn dat opa eraan kwam gek om te zsgggen me.opa.hielt van.koeien maar.de koeien ook van hem mis.jullie allebij opa en.papa.gaay jullie goed

  3. Dank je wel voor je reactie

  4. Ik vind het leuk om weer iets van hem te zien. Ook hier kwam hij. En stak een handje toe indien nodig. Al was het maar met koeien binnen en buiten zetten. Een karakteristieke man.

  5. Hallo Anneke, fijn dat je hebt gereageerd en het leuk vindt om te lezen, groetjes Adrie

  6. sorry het staat er nietallemaal op, ik bedoelde dat ik het erg leuk vind om jouw blog te lezen en de foto,s te bekijken, over mijn vader maar ook over Kethel

  7. drie om dit alles te lezen, over mijn vader en over Kethel, heel erg leuk


Reacties zijn gesloten.