Kethel tentoonstelling in Schiedam

0001 presentatie Groet uit Kethel

Kom allemaal kijken:

De Historische Vereniging Schiedam heeft tot eind februari 2013 een fototentoonstelling in haar pand op de Hoogstraat 74a in Schiedam

De openingstijden zijn:

woensdag van 10.30 tot 13.30 uur

vrijdag van 12.00 tot 14.00 uur

zaterdag van 11.00 tot 16.00 uur

005

006

 

 

 

Heeft u nog leuke verhalen, foto’s of wat dan ook over Kethel laat het mij weten.

Published in: on 28 januari 2013 at 11:17  Comments (13)  

The URI to TrackBack this entry is: https://daarwaaruithangt.nl/2013/01/28/kethel-tentoonstelling-in-schiedam/trackback/

RSS feed for comments on this post.

13 reacties

 1. Waar was de blauwe brug ongeveer…

 2. Beste mijnheer Ritman,
  In 2004 heb ik een artikel over de negoties in Bijdorp geschreven in het tijdschrift Scyedam van de Historische Vereniging Schiedam. In dat artikel komt ook Andries Ritman uit de Westpolderstraat 4 voor als kappers- en scheerwinkel. Dit moet dan zeker uw opa geweest zijn.

  Groeten, Adrie

 3. mijn vader van 94 jaar is ook opgegroeid in de westpolderstraat,zijn vader,mijn opa had een kapperszaak ,de naam is ritman,benieuwd of meneer van vliet zich deze naam herinnert
  graag response

 4. Beste Wil, ik zal het verbeteren, groet Adrie

 5. Beste Adrie,

  Ik heb de foto van de Sunlightexcursie 1939 gevonden, en mijn Oma staat erop. Zij is dame 5 op rij 4 en haar naam was mevrouw Ham-Terhorst. Dus een andere naam als jij had genoteerd.

  Nogmaals bedankt.

  Wil

  Verstuurd vanaf mijn iPad

  Op 25 feb. 2013 om 22:23 heeft “Daar waar uithangt” het volgende geschreven:

  >
  >

 6. Beste Dick (ook van de Mulo?)
  Ik weet niet beter of het was eerst de stenenbrug, deze werd vervangen door de houten en inderdaad blauw geverfde brug, vandaar de Blauwe Brug. Maar ik ga nog even navragen of er nog andere theorieën over zijn.
  Groet Adrie

 7. Beste Adrie,

  Heb jij als Kethelse een idee, waarom de “Blauwe Brug” zo werd genoemd. Was het alleen zijn blauwe kleur, of was hij vernoemd naar de blauwe kuipen van een een boer in de buurt?

 8. Beste Wil, de foto van de Kethelse dames op excursie staat op deze website en ook op mijn facebook pagina onder Adrie Rip. Ik hoop dat je hem kan vinden en je oma terug vindt.

 9. Acheraf hoor ik dat er misschien ook een foto van mijn oma hangt t.g.v. een excursie naar de Sunlightfabriek. Ik kan me vaag herinneren dat ier een dergelijke foto hangt, klopt dat? Dan moet ik namelijk nog eens langskomen.

 10. Fijn om te horen, mocht u nog iets nodig hebben, laat het mij weten, groet Adrie

 11. Sinds enige tijd ben ik bezig met het samenstellen van een familiefotoboek. Na een tip ben ik vanmorgen naar de Hoogstraat gegaan en heb daar enkele voor mij zeer waardevolle foto’s van mijn ouders als schoolkind op de Jacobusschool gevonden. Ik heb de foto’s mogen fotograferen en zij zullen zeker in ons familiebiek komen. Hartelijk dank.
  Wil van der Meer-Ham (Windas)

 12. Beste Simon,

  Bijdorp behoorde voor 1941 wel degelijk tot de gemeente Kethel. Het is alleen pas in 1924 volgebouwd en heeft het de naam Bijdorp gekregen, dus de geschiedenis van Kethel is veel ouder dan die van Bijdorp. Het is misschien een leuk idee ook een tentoonstelling op de Hoogstraat te houden van uitsluitend Bijdorp. We zijn nu min of meer met het centrum van Kethel begonnen, maar ook de Poldervaart, de Venen, Harreweg, Vlaardingseweg enz. zijn leuke items van het oude Kethel. In het tijdschrift van de Historische Vereniging Schiedam zijn in de loop der jaren al een aantal artikelen verschenen over Bijdorp, zelf heb ik het artikel Bijdorp 1924-2004 geschreven.

  Met dank voor uw reactie,
  Adrie Broeren-Rip

 13. Tijdens van mijn bezoek aan de tentoonstelling van de historische vereniging over Kethel heb ik de vraag gedeponeerd waar is in dit overzicht Bijdorp gebleven. De straten tussen de blauwe brug en de spoorlijn? Mn. Schietbaanstraat, burg Verveenstaat, Westpolderstraat. Het antwoord bevredigd mij niet. het hoort niet bij Kethel. Maar waar dan wel bij?
  Mijn grootouders hebben in de Westpolderstaat gewoond en ik heb er als kind gespeeld jaren 50.
  Gaarne uw reactie.

  Ik bewonder uw Blog zeer.


Reacties zijn gesloten.