Feestje van de Oranjevereniging Wilhelmina Kethel opgericht 1898

De Oranjevereniging ‘Wilhelmina’ Kethel hield dit jaar weer haar jaarlijkse toneelavond. Alle 160 leden van de vereniging kregen een uitnodiging om de toneelavond, opgevoerd door toneelgroep ODO uit Maasland,  bij te wonen in zaal De Ark aan het Hargplein. Met na afloop van het toneelstuk een tombola met als hoofdprijs een stoomstrijkijzer.

 

 

 

 

 

 

 

Groot respect voor het jonge bestuur van deze Kethelse vereniging.

Als meisje in de zestiger jaren kan ik mij nog herinneren de toneelavond, tombola en ‘bal na’ georganiseerd door de Oranjevereniging Kethel. De avond vond plaats in De Rank aan de Schiedamseweg. Je kwam niet zo zeer voor de toneelavond, dat was voor de oudere mensen, maar voor het bal na met live band en het stijldansen tot in de late uurtjes. Er werd weken van te voren naar uitgekeken en ook nog lang over nagepraat door zowel de ouderen als de jongelui. De ouderen hadden hun oude kennissen weer eens gesproken, mooie prijzen gewonnen en als het meezat de hoofdprijs een fiets uitgeloofd door fietsenmaker Olsthoorn uit het dorp.

Het bestuur van de Oranjevereniging destijds, waar ook mijn vader bestuurslid van was, waren weken voor de grote avond al bezig prijzen te verwerven bij de plaatselijke winkeliers voor de tombola.

Al met al een avondje nostalgie beleefd

Published in: on 24 maart 2012 at 11:15  Comments (2)  

The URI to TrackBack this entry is: https://daarwaaruithangt.nl/2012/03/24/feestje-van-de-oranjevereniging-wilhelmina-kethel-opgericht-1898/trackback/

RSS feed for comments on this post.

2 reacties

  1. Dank je wel voor de reactie

  2. Erg leuk om te lezen dat het weer een geslaagde avond is geweest!


Reacties zijn gesloten.