Groepsfoto uit 1920, namen en herinneringen gevraagd

De winter nog in volle gang, tijd om de fotoboeken weer eens te bekijken en herinneringen op te halen.

Onderstaand een foto van de katholieke meisjesvereniging Sint-Agnes, hun eerste jubileum en het zal rond 1920 geweest zijn.

  De foto is genomen waar nu zaal De Noord aan de Kerkweg tegenover de Jacobuskerk.

Voorste rij in het midden Marie Wever en middelste rij uiterst rechts haar zus Catrien Wever. Helaas weet ik geen namen op de foto meer.

Zitten er nog bekende dames voor u bij?

 

 

Op deze foto uit de jaren twintig van de vorige eeuw weer Catrien en Marie Wever. In ieder fotoboek uit het verleden komt er wel een dergelijke prachtige foto te voorschijn.

 

Met dank aan Jan Gunnewegh die de foto aan mij ter beschikking stelde

 

Published in: on 19 januari 2012 at 0:22  Comments (2)  

The URI to TrackBack this entry is: https://daarwaaruithangt.nl/2012/01/19/groepsfoto-uit-1920-namen-en-herinneringen-gevraagd/trackback/

RSS feed for comments on this post.

2 reacties

 1. Beste Bart,

  Bedankt voor de reactie namens je moeder. Wil je tegen haar zeggen dat ik net een stuk geschreven heb over Marie Wever en haar familie. Dit t.b.v. het tijdschrift van de Historische Vereniging Schiedam, eind 2012 komt er weer een speciaal Kethelnummer en daar ben ik weer vol op mee bezig. Catrien of wel Cato was 6 jaar ouder dan Marie en is al in 1938 gestorven, haar ouder beide in de oorlogsjaren en zij bleef over met haar broer Jan, die een beperking had.

  Wil je je moeder de hartelijke groeten doen van haar Kethelvriendin Adrie

 2. Hallo Adrie,
  Co de Lange herkende alleen haar oudere buurmeisjes Wever.
  Maar zij denkt dat Marie juist helemaal rechts staat en dat Catrien in het midden zit. Catrien werd ook met Cato aangesproken.
  De ouders hadden een schilderszaak in de Dorpstraat. Op de onderstaande kerstfoto het huis met schoorsteen op de nok, achter de boom.
  De zussen maakten kleding voor o.a. de dorpsbewoners en zaten vaak in de voorkamer hieraan te werken.

  Met groet.


Reacties zijn gesloten.