Koninginnedag 2011 in Kethel

Kethel stond vandaag weer in het teken van Koninginnedag. De lieflijke dorpskern was weer gevuld met kleedjes, kraampjes en bezoekers.

Kethel 100 jaar geleden

Een geweldig initiatief van het Verspeek-pomp comité om de Verspeekpomp, die 100 jaar geleden midden in het centrum van Kethel stond voor de broodnodige  watervoorziening,  in ere te gaan herstellen en de pomp weer op de zelfde plaats te gaan terugplaatsen.

Het Verspeek-pomp comité stond vandaag met een kraam midden in het dorp om hun plan uit te dragen, er is heel veel geld nodig om het plan te realiseren, maar vele bezoekers dragen de pomp nu al een warm hart toe. Ik ben er van overtuigd dat de Verspeekpomp er komt.

De pomp  en zijn oprichter 1898-1914:  

Op de foto: De stand van zaken voor de nieuwe Verspeekpomp,  met op de foto de oude heer J.J. Verspeek die in 1898 de initiatiefnemer was om de pomp in Kethel te realiseren met daarnaast de jonge heer Hans Verspeek, de nieuwe initiatiefnemer voor de Verspeekpomp die in 2011 gerealiseerd gaat worden.

Maar er waren vandaag weer tal van leuke activiteiten:

Helaas waren er dit jaar geen zandhap- en handboogschietwedstrijden

Na deze feestelijke dag is het enige wat overblijft: afval

Published in: on 30 april 2011 at 21:46  Comments (5)  

The URI to TrackBack this entry is: https://daarwaaruithangt.nl/2011/04/30/koninginnedag-2011-in-kethel/trackback/

RSS feed for comments on this post.

5 reacties

 1. Hééééé Adrie,
  Ik heb weer wat gemist lees ik. Jammer dat ik met Koninginnedag niet even heerlijk een dagje Kethel heb gedaan. Wat een leuk nieuws over het plaatsen van een nieuwe Verspeek-pomp. Als het zover is kom ik natuurlijk weer eens even buurten. Altijd leuk even jouw site te bezoeken. Ik vind er iedere keer nieuwe verhalen, echt leuk!!

  Groetjes Ineke uit Soesterberg ( en een klein beetje Kethel)

 2. Dank je wel voor de moeite Bart

 3. Hallo Adrie,
  Op de foto van de handboogschietwedstrijden herkende Co de Lange nog een aantal personen.
  Rijen van links naar rechts genummerd.

  Bovenste rij: 2 Ton Nootenboom, 3 Henk Nootenboom.

  Middelste rij: 3 Willem Jongste, 4 Jan Wever, 6 Hr Schellekens, 7 Gabriel Sauer.

  Onderste rij: 2 Hr Wever, 3 Dokter Sauer, 4 Henk de Lange.

 4. Hoi Wendy, lief dat je reageert, groetjes Adrie

 5. Hoi Adrie, leuk je stukje en foto’s van de koningendag 2011, het was inderdaad een heerlijke dag en vol leuke festiviteiten zoals elk jaar. En ik begrijp dat jullie in Kethel blij zijn dat dit maar 1 x per jaar is. Grappig ook dat stuk over Verspeek, want vanmorgen hoorde ik het ook op Radio Rijnmond. Ik hoop dat het lukken zal.
  groetjes.


Reacties zijn gesloten.