De boerderij van Grabel Lansbergen

Wie weet  nog waar de boerderij van Grabel Lansbergen stond?

We kunnen er ons nu niets bij voorstellen maar op de hoek Zwaluwlaan en Schiedamseweg, waar nu de autoshowroom van Nooteboom, stond de boerderij van Grabel Lansbergen. Het was geen mooie boerderij, maar hij lag daar wel schitterend iets op een heuvel omgeven door een sloot en naar het dorp Kethel toe zien we toch weer het puntje van de kerk.

Op de dam een smeedijzerenhek met tekst:

Anno 1871 en op de paalhekken ‘Bij gezondheid tevens geniet men het genot des levens’

Ook Octave Deconinck heeft voor het Rotterdams Nieuwsblad indertijd een prachtige tekening van de boerderij gemaakt.

Maar begin jaren zeventig viel ook deze boerderij met hooiberg en erven onder de slopershamer voor het garagebedrijf van de familie Nooteboom, maar ook het overdekte winkelcentrum Hof van Spaland.

Published in: on 23 januari 2011 at 20:52  Comments (15)  

The URI to TrackBack this entry is: https://daarwaaruithangt.nl/2011/01/23/de-boerderij-van-grabel-lansbergen/trackback/

RSS feed for comments on this post.

15 reacties

 1. Hallo Anneke, mijn opa eb oma waren Gabriël Jacobus Lansbergen ( genoemd Grabel). Mijn opa was Anna Maria Hofsteede. De boerderij stond aan de Schiedamscheweg 25 in kethel. Op 1 januari 1943 is de boerderij gewijzigd in Huisnr 34. Volgens mij is toen de boerderij in tweeën gesplitst en kwam er achter een tweede gezin bijwonen. Mijn opa en oma hadden 10 kinderen: Cornelis Adrianus 1909, Paulus Cornelis 1910, Cornelia Adriana Maria 1912, mijn vader Adrianus Cornelis 1913, Wilhelmus Petrus Joseph 1915, Gabriël Adrianus 1916, Maria Adriana 1918, Catharina Johanna Antonia 1920, Anna Gerarda 1921, Petrus Wilhelmus Marie 1923.
  Dit waren alle kinderen van mij. Opa en Oma.
  Mijn neven Cees en Peter hebben ook al eerder gereageerd.

 2. Heeft iemand Leen Lansbergen en Kee van der Helm ook gekend

 3. Wie waren dan jou opa en oma ?

 4. Hallo Anneke , de boerderij van mijn opa stond inderdaad op de plek van garage Nooteboom. De eik, die in de voortuin stond, staat er nog steeds. Mijn ouders Gabriel Lansbergen (roepnaam Arie) en mijn moeder zijn beide in 2015 overleden. Mijn moeder 26 januari (zij is 100 jaar geworden) en mijn vader Arie 6 dagen later (hij is 101 geworden).
  Een zus leeft nog in een verpleeghuis, dat is tante Toos. Is dacht ik nu 97 of 98. Wij hebben wel een paar herinneringen aan opa en oma en de boerderij. Wij waren nog wel jong toen opa overled. Ik was 10 jaar.
  Nu 70. Dus lang geleden. Heel leuk om toch te zien dat er anderen mee bezig zijn. Groetjes Toke Koppenrade-Lansbergen

 5. Hebben Leen Lansbergen 1892 en Kee van der Helm 1893 ook op Groenoord gewoond ?

 6. Beste Toke, dank voor je uitgebreide reactie, als je weer een keer in Kethel ben neem gerust contact met mij op, ik hoor graag de verhalen over Kethel.
  Groeten Adrie

 7. Hallo Adrie,

  Mijn vader Arie ( 1913) is een zoon van Grabel Lansbergen. Mijn neven Cees en Peter hebben ook inmidels gereageerd. Erg leuk. Mijn vader Arie en mijn moeder Dora (1914) leven nog en zijn 99 jaar. Er leven ook nog 2 dochters van Grabel. Mijn tantes Riet en Toos, dus een sterk geslacht. Ook ik ken de boerderij nog van vroeger en hebben daar met neven en nichtjes gespeeld.
  In het oude stadhuis cq raadhuis wat nu een restaurant is in Kethel hangen nog verschillende foto’s van de boerderij. Daar ben ik een paar jaar geleden nog met mijn ouders geweest, daar zijn mijn ouders ook getrouwd. Dat was erg leuk en de restauranthouder was erg geïnteresseerd.

  Groetjes Toke Koppenrade-Lansbergen
  Veghel

 8. Beste Cees, bedankt voor je reactie, een beetje laat dit wegens vakantie. Adressen van mensen die op mijn website reageren heb ik niet.

  Groet Adrie

 9. Hallo Adrie ,
  Ik ben Cees van den Bosch, broer van Peter.
  Onze moeder was een dochter van Grabel ( en Anna )
  Ik was de oudste kleinzoon van Grabel ; zelf inmiddels 77 jaar.
  Omdat José het over een stamboom heeft , wil ik even zeggen , dat ik ook in het bezit ben van een Stamboom.
  Die begint omstreeks 1570.
  Kan ( en mag ) jij me het adres geven van José ?
  Waarschijnlijk een nicht van mij…

  Groet,

  Cees

 10. Beste Peter, leuk bericht om te horen.
  Groet Adrie

 11. Dit was ook de boerderij van míjn opa. Ik kan me de boerderij nog goed herinneren, doordat ik er, tot in mijn tienertijd, geregeld kwam. Mijn opa overleed rond mijn vijfde, mijn oma ongeveer vijf jaar later, waarna er een tante met haar man kwam/bleef(?) te wonen. De spreuk van het hek hangt, als ingelijst borduursel van mijn moeder, Corrie Lansbergen, boven mijn huiskamerdeur.

  Groet van Peter van den Bosch

 12. Hallo Jose, bedankt voor je reactie en ik zal je persoonlijk even mailen, groet Adrie

 13. Hallo Adrie,
  Heel leuke site. Stuur me even een mailtje, dan kan ik je uitnodigen op de stamboomsite.
  Hartelijke groeten,
  Jose

 14. Beste Rob, bedankt voor je reactie en leuk om te horen dat er nog nazaten van de boerderij zijn.
  Groet Adrie Broeren-Rip

 15. Dit was de boederij van mijn Opa. Leuk om eens te zien want dit was ver voor mijn tijd..

  Groet,

  Rob lansbergen


Reacties zijn gesloten.