Oorlogsverhaal uit Kethel

Ook in Kethel was de voedselvoorziening in de Tweede Wereldoorlog schaars. Buiten je voedselbonnen waarmee je voedsel en andere zaken op kon halen, mocht je niet met voedsel over straat lopen in de late oorlogsjaren.

Een dame die de oorlog in Kethel als jonge vrouw heeft meegemaakt vertelde mij een verhaal. De boerderij naast de bakker waar zij woonde waar het wc raampje koppelde aan de achterplaats van de bakkerij. Het was een schitterend doorgeefluikje, om ongezien door de bezetter, de zo broodnodige melk en wie weet welke producten nog meer door te sluizen.

In 2010 kunnen wij ons er bijna niets meer bij voorstellen. De oorlog is voorbij, maar de herinnering blijft en het wc raampje en de melkkoker bestaan nog en dat heb ik visueel gemaakt.

Heeft u ook nog verhalen uit Kethel, vertel ze mij.

Published in: on 3 oktober 2010 at 13:43  Comments (4)  

The URI to TrackBack this entry is: https://daarwaaruithangt.nl/2010/10/03/verhaal-uit-de-oorlog-in-kethel/trackback/

RSS feed for comments on this post.

4 reacties

  1. Hoi Ivo, bedankt voor het kijken. De meningen over de melkkoker zijn verdeeld, ik moet nog een keer een foto van bovenaf nemen, zodat de melkkoker beter tot zijn recht komt. Groetjes Adrie

  2. Hoi Adrie, een mooie anekdote. trouwens ook een mooie foto van het raam en de melkkoker! liefs

  3. Hoi Adrie,
    Weer boeiend om te lezen en ok om te zien hoe je toch in de historie van kethel blijf duiken.
    Wendy

  4. Prachtig A3! Wet je dat ik nu pas snap dat het verhaal in de oorlog speelde? Leuk dat we vanmorgen weer op die historische plek gezellig bij elkaar waren en zo vreselijk gelachen hebben! Annie


Reacties zijn gesloten.