Kethelse straatnaamborden en een nieuw bord

In Kethel hebben we de vertrouwde straatnamen zoals Dorpsstraat, Schiedamseweg, Kerklaan, Kerkweg enz, maar er zijn ook een paar straatnamen of paden die herinneringen oproepen aan mensen uit het verleden van Kethel.

Ik laat u de straatnaamborden hieronder zien, ga ze eens opzoeken.

Op een mooie dag in juli 2010 rijdt ik op de fiets door mijn geliefde dorp en ontdek weer een heel bijzonder straatnaambord. Dit bord heeft voor mij een diepere betekenis omdat in dit laantje vele voetsporen en zweetdruppels van mijn familie liggen. Al het woon-werkverkeer van de dorpsboerderij op de Schiedamseweg naar het Laantje vonden in deze omgeving plaats. Voor vele Kethellappers was het Laantje van Rip al een begrip, maar het is erg fijn dat het nu officieel is geworden.

Laantje 1950

Het kwam indertijd wel op stuurmanskunst aan om met een volle hooi- of mestwagen door het laantje te manoeuvreren. Menig wagen kwam tegen de knotwilgen tot stilstand. Een op hol geslagen paard galoppeerde het dorp in.

Ik houd mij aanbevolen aan mooie of minder mooie verhalen die in of rond het Laantje gebeurd zijn.

Published in: on 17 juli 2010 at 21:52  Comments (6)  

The URI to TrackBack this entry is: https://daarwaaruithangt.nl/2010/07/17/kethelse-straatnaamborden/trackback/

RSS feed for comments on this post.

6 reacties

 1. Hallo Adrie,
  Hoorde van deze site,moet daar wel even op reageren natuurlijk,wij hebben vele jaren aan het laantje gewoond……….het speeltuintje was onze achtertuin!
  Ik heb leren fietsen in het laantje!
  Ik ga zeker op zoek naar oude foto’s!
  Hartelijke groeten,
  Trees Lindenburg/Vermeulen.
  Koggeschip 40
  p.s.woon dus nu maar 500m van het LAANTJE!

 2. Hoi Ineke, ja wij vinden het ook erg leuk dat het bord er nu hangt, zo is het er niet en dan hangt er eerst een tijdelijk rood bord en dan het blauwe bord. We mogen niet hopen dat het ook zo weer weg is.
  Groetjes Adrie

 3. Hee Adrie,

  Wat leuk dat het ” het laantje van Rip” nu echt zo mag heten. We hebben er nog gelopen en mooie foto’s van gemaakt. Het was toen ook zo’n prachtige zonnige dag, waardoor alles nog mooier overkwam. Ook Kethel zelf, wat een prachtig “dorpje” en een genot om door de straatjes (met naam)te lopen.

  Groetjes Ineke

 4. Ha Adrie,

  Wat leuk zeg om dat te lezen over het laantje van Rip, vele malen ben ik er al doorheen gefietst, maar bijzonder om dan te lezen dat het vernoemd is naar de Rippen.

 5. Beste Tineke,
  Leuk dat je het herkent, in onze kinderogen was het laantje langer dan het nu is. En dat koolas pad waar ik nog eens flink op mijn knie ben gevallen.
  Dank je wel voor je reactie, groet Adrie

 6. Hoi Adrie,
  Het Laantje van Rip, daar heb ik als kind vele,vele malen over gelopen o.a. naar de speeltuin die langs het laantje was. Aan het einde van het laantje was het land van je vader en daar in de buurt was een schuur waar mijn vader de veewagenkap had “hangen” deze kap werd daar van de vrachtauto afgetakeld en als er vee gereden moest worden ging de kap er weer op.

  Groeten van Tineke Steenwijk v Selm.
  Rotstergaast(FRL)/Kethel


Reacties zijn gesloten.