Koninginnedag 2010

Het kan niet uitblijven ook vandaag is er Koninginnedag in Kethel gevierd, weliswaar begon de dag bijzonder regenachtig, maar met de paraplu op bezocht men toch het lieflijke dorp.

Op Koninginnedag bezoeken oude dorpsbewoners Kethel. Siem van der Mark komt vanuit Brabant naar de aubade en om wat dorpsbewoners de hand te drukken en tijdens zo’n regenbui komen ook de verhalen van vroeger uit Kethel los.

Siem’s oom Jan van der Mark, in de jaren dertig een kleine boer in Kethel, moest voor de rechter komen omdat in zijn verkochte melk water zat, Jan van der Mark verscheen voor de rechter en zei: ‘kan ik het helpen dat er hemelwater in mijn kannen vloeit’

Plaatje uit Jaap de Raat Een dorp dat driemaal onderging

Maar we gaan terug naar het heden, de middag van Koninginnedag wordt droog en we kuieren door alle drukte de Kerklaan op. Nu wil ik toch een ode brengen aan de Scouting Taize groep, waar Michel Gunneweg en zijn jongens elk jaar in het water van de Meeuwensingel een prachtig vermaak voor kinderen bouwen. Onder begeleiding en toezicht kunnen de kinderen over een touw-loopbrug over het water of van een stellage naar beneden glijden.

Onderstaande foto wil ik u toch niet onthouden. Voor het Oude Raadhuis en tot de zestiger jaren ook plaatselijk politiebureau van Kethel houdt ook vandaag het bevoegd gezag een oogje in het zeil.

Published in: on 30 april 2010 at 22:21  Comments (3)  

The URI to TrackBack this entry is: https://daarwaaruithangt.nl/2010/04/30/koninginnedag-2010/trackback/

RSS feed for comments on this post.

3 reacties

 1. Beste Adri en Astrid, ik en ook Jan Vlugman concludeerden vanmiddag om 17.00 uur na de vierde Kethel wandeling dat wij het ook heel leuk hebben gevonden. We houden ons dorp Kethel op deze manier levendig.
  Groetjes Adrie Broeren-Rip

 2. Hallo Adrie,
  we hebben jullie rondleiding erg leuk gevonden.

  groetjes
  Adri en Astrid Poot

 3. Fijn dat ik via de site nog even op de hoogte wordt gehouden van de koninginnedag activiteiten in mn oude durpske!


Reacties zijn gesloten.