‘Groete uit Kethel’ heden en verleden

Als je in google Dorpsstraat intypt, dan ben je avond bezig om alle Dorpsstraten te bekijken. Ik denk dat ieder dorp in Nederland een Dorpsstraat heeft.

In Kethel hebben wij ook een fraaie Dorpsstraat. Een dorpsbewoner heeft d.m.v. een uitvergrootte ansichtkaart uit het verleden in haar etalage te plaatsen, het heden en verleden weergegeven.

dorpsstraat

Maak eens een uitstapje naar het dorp Kethel, kijk omhoog naar de prachtige gevels van de panden in de Dorpsstraat en vergelijk of het heden en verleden nog overeenkomsten hebben.

012-22

016-2

dorpsstraat-1950-kopie foto-kruisplein-vanaf-vlaardingseweg-1920-kopie1

Tenslotte nog een zoeksteen:

dorpsstraat-zoekplaat

Published in: on 12 maart 2009 at 21:11  Comments (7)  

The URI to TrackBack this entry is: https://daarwaaruithangt.nl/2009/03/12/groete-uit-kethel/trackback/

RSS feed for comments on this post.

7 reacties

 1. En het klopt echt hoor familie Timmers, maar ik kan er nog steeds niet achter komen hoe de Italiaan hier land verkregen heeft, ik blijf speuren.
  Groet Adrie

 2. Ik heb gelezen dat het land waar vroeger de kermis was van een italiaan was¿???????? Zou je dit aan mijn moeder willen vertellen want die verklaard me voor gek moeder is stien van leen

 3. Beste Jacques van Oijen, ik heb geen bericht via Schoolbank gestuurd, ook kan ik mij niet herinneren bij je in de klas te hebben gezeten. Maar goed mogelijk vergis ik mij, het is al een tijd geleden dat ik in de schoolbanken heb gezeten.
  Met vriendelijke groet Adrie

 4. Bedankt voor je bericht via Schoolbank.
  Met mij gaat het goed hoor.

  Mijn e-mailadres is oijenjwv@planet.

  Jacques van Oijen

 5. Beste Jesse,

  Wat een interessant onderzoek. Maar voor ontwerpen en exacte gegevens over de bouw van de pastorie en het Raadhuis zal je toch naar het gemeente archief in Schiedam moeten. Zij hebben na 1941 het Kethels archief in beheer. Je kan ze ook via de e-mail benaderen. Ik doe vrijwilligerswerk op het gemeente archief Schiedam en ben daar over het algemeen op dinsdagmorgen, dus als ik iets voor je kan betekenen, doe ik dat graag.
  De pastorie is eigenlijk gebouwd als gemeente huis, ik zal het nazoeken en je in een persoonlijke e-mail antwoorden.
  Groet Adrie

 6. De originele schilden zijn niet te bezichtigen, ik heb wel grote foto’s van de schilden. Van eind oktober t/m januari a.s. verzorgt de werkgroep Kethel een tentoonstelling in de vitrines van bibliotheek Noord in Schiedam en zijn o.a. deze foto’s te bezichtigen.

  Met vriendelijke groeten,
  Adrie Broeren-Rip

 7. Graag zou ik willen weten of de schilden van het hek van Boerderij Hof van Spaland nog ergens te bezichtigen zijn.


Reacties zijn gesloten.