Kethels nieuws vanuit het Gemeentearchief Schiedam

Honderd jaar kerkgeschiedenis van Kethel teruggevonden

Onlangs zijn een serie notulen vanaf 1872 van de Hervormde gemeente Kethel en het archief van de Kethelse Christelijke Jongelingsvereniging boven water gekomen zo meldt het Archief Schiedam. Er ligt hier een taak voor Kethelliefhebbers om in de voetsporen van Jaap de Raat zijn uitgebreide dokumentatie, boeken en schilderijen aan te vullen.

hervormde-kerk-casper hervormde-kerk-ketehel-jaap-de-raat

De archieven van de Kethelse kerkenraad en de jongelingsvereniging zijn te vinden in het Gemeentearchief Schiedam. Kijk op de website http://archief.schiedam.nl onder collecties/archievenoverzicht.

Ga eens terug in de tijd en breng een bezoek aan de studiezaal van het gemeentearchief Schiedam en zwerf in het verleden van Kethel.

Published in: on 8 januari 2009 at 11:13  Comments (4)  

The URI to TrackBack this entry is: https://daarwaaruithangt.nl/2009/01/08/geweldig-bericht/trackback/

RSS feed for comments on this post.

4 reacties

 1. Beste Anneke Jesse,

  Wat een interessant onderzoek. Maar voor ontwerpen en exacte gegevens over de bouw van de pastorie en het Raadhuis zal je toch naar het gemeente archief in Schiedam moeten. Zij hebben na 1941 het Kethels archief in beheer. Je kan ze ook via de e-mail benaderen. Ik doe vrijwilligerswerk op het gemeente archief Schiedam en ben daar over het algemeen op dinsdagmorgen, dus als ik iets voor je kan betekenen, doe ik dat graag.
  De pastorie is eigenlijk gebouwd als gemeente huis, ik zal het nazoeken en je in een persoonlijke e-mail antwoorden.
  Groet Adrie

 2. beste Adrie,

  Via Adriana van het Eetcafe Het Oude Raadhuis kreeg ik de gegevens om je te benaderen.
  Ik ben de kleindochter van architect H. J. Jesse uit Leiden. Hij heeft het raadhuis en de pastorie gebouwd.
  Ik doe onderzoek naar zijn werk en ben benieuwd of jij daar nog oude gegevens van hebt. Ik ben op zoek naar de eerste bewoners van de pastorie.

  Vriendelijke groeten,

  Anneke Jesse

 3. Bedankt Ivo

 4. lieve a3,

  een schande dat ik zo lang niet heb gekeken! Mooie stukken over het schaatsen, helemaal over opa die over het ijs naar zijn meisje ging. ik vind ook dat de schrijfstijl en de presentatie steeds professioneler is geworden. wat zo leuk is zijn de diverse onderwerpen. van voetbal tot de nieuwtjes over het nieuwe station.

  verder de complimenten voor de ict. alles is goed te bekijken op mijn telefoon. sorry voor het slechte hoofdletter gebruik, is nog lastig op mijn telefoon .

  x ivo


Reacties zijn gesloten.