Trots en een lofzang op ’t Kethelhuys

Schiedamseweg 2, rond 1910

Zoals ik eerder heb vermeld, er is iets gaande in het prachtige pand Schiedamseweg 2, de voormalige herberg De Vergulde Valck.

Nu is er een mooie cadeauwinkel geopend, geheel in stijl van het dorp.

Yvonne en John en hun enthousiaste kinderen hebben en zijn het pand aan het verbouwen: het dorp Kethel en het pand waardig.

Ga eens kijken

Een detail: het zoldertrapje in het woonhuis hebben zij gedecoreerd in hun winkel en als extra etalage in de winkel gebruikt en zelfs het trekkoordje voor het gewicht van de trap in ere hersteld.

Het zoldertrapje

De laatste ondernemersfamilie van Leeuwen sloten in 1990 hun kruidenierswinkel in het pand Schiedamseweg 2 dit tot droefenis van vele klanten. Ik denk dat zij trots geweest zouden zijn op deze nieuwe invulling van hun levenswerk.

Published in: on 22 juni 2008 at 15:22  Comments (6)  

The URI to TrackBack this entry is: https://daarwaaruithangt.nl/2008/06/22/trots/trackback/

RSS feed for comments on this post.

6 reacties

 1. Hoi Adrie,

  5 Mei ben ik naar Kethel geweest en heb daar ook het winkeltje(De Gunst)gevonden dankzij jouw mailtje. Ik heb er heel veel aan gehad. Het was overigens een leuke dag. Wat is Kethel een leuk plaatsje en wat een mooie omgeving. Je zou niet zeggen dat er tussen al die drukke steden nog zoveel groen is. Ik hoop maar dat men dat zo laat, want het is een prachtig stukje natuur.

  Vriendelijk groet,

  Ineke Reinsma

 2. Beste Ineke,
  Bedankt voor je reactie. Heb je al gekeken op mijn site in het hoofdstuk Een uitje voor dames in Kethel in 1939, dit was georganiseerd door Jannetje Verbakel. Ik schrijf je ook nog een persoonlijke e-mail want ik weet nog wel het een en ander over het winkeltje.
  Groet Adrie Broeren-Rip

 3. Hallo Adrie,

  Nog even iets rechtzetten van mijn vorige berichtje. De naam was Verbakel, Jannetje Verbakel. Zij heeft nog een brief geschreven naar mijn moeder op 11 februari 1942, toen schreef zij: “de winkel is erg best het is alle dag veel geld ontvangen”. Dus zij had het kruidenierszaakje sowieso vanaf 1919 en nog in 1942. Er moet ook nog een foto zijn waar zij voor dat winkeltje staat.

  Ik hoop dat ik op deze berichtjes nog een reactie krijg, dat zou ik erg fijn vinden.

  Vriendelijke groeten,

  Ineke Reinsma
  Soesterberg

  Ineke Reinsma

  Nou ik hoop dat er een reactie komt

 4. Hallo Adrie,

  Al een poosje ben ik naar gegevens op zoek van gezusters van Brakel. Eén ervan of misschien beide hadden een kruidenierswinkeltje in Kethel ± 1900. Mijn moeder is in 1919 geboren in Overschie en mevrouw ” tante Jannetje ” van Brakel was haar peettante, zij “runde”het winkeltje. Mijn moeder was twee jaar toen er een foto werd gemaakt met o.a. mw Van Brakel, haar hulp? Mie Vermeulen. Mijn moeder liep daar als 2-jarige tussenin. Is er misschien iets meer bekend van “tante Jannetje en haar zuster “Naatje”

  Helaas kan mijn moeder nu niets meer vertellen zij is onlangs (9 april 2009 ) overleden.

  Met vriendelijke groet,

  Ineke Reinsma
  Soesterberg

 5. Hoi Wendy,

  Toch een aanwinst voor ons dorp Kethel, leuk dat je weer reageert.

  Groetjes Adrie

 6. Hoi Adrie,

  Wat leuk dat je gelijk het nieuwe winkeltje erop heb gezet.
  Ik wilde al snel gaan kijken, maar dat doe ik nu zeker,ook na het eten van de overheerlijke toffe’s natuurlijk

  groetjes,

  wendy


Reacties zijn gesloten.