In de schoolbanken

Nu alle eindexamens afgelopen zijn, jongelui voor hun overgangen aan het blokken zijn, denk ik terug aan mijn lagere schooltijd. Mijn kleuter- en lagere school heb ik doorgebracht in de Burg. Verveenschool met aan het hoofd C.J. van Amerongen. Ooit de school waar in de twintiger jaren Herman van der Loo de scepter zwaaide. De school bestaat nog steeds maar dan onder de naam Het Windas.

De eerste openbare school in Kethel stond aan de Schiedamseweg 65, toen de wijk Tuindorp in 1952 gereed was en er vele gezinnen met kinderen kwamen wonen, werd de school aan de Schiedamseweg te klein en er werd een nieuwe school gebouwd, waar nu de Nachtegaallaan is.

Openbare School 1925


Op de achtergrond de school in aanbouw 1952, op de voorgrond de nieuwe wijk Tuindorp.

Zoals er nu knappe koppen zijn die een klas overslaan, bij mij was het omdat ik ‘te laat jarig was’ (14 oktober) en dus 3 jaar op de kleuterschool moest verblijven, vond de schoolleiding het beter als ik in het het 3e jaar van de kleuterschool bijles kreeg en de 1e klas van de lagere school oversloeg. Samen met mijn neef Jan kreeg ik op maandagmiddag les in lezen, schrijven en rekenen en moest ik thuis huiswerk maken.

Op het moment heb ik het als onprettig ervaren, het was een uitzonderingspositie en ik speelde nog graag met poppen. Maar tenslotte heb ik van 1958 tot 1963 als vrolijke leerling de lagere school doorlopen.

Kleuterschool 1957 met juffrouw Mookhoek

Klassenfoto 6e klas 1963

Published in: on 19 juni 2008 at 20:53  Comments (4)  

The URI to TrackBack this entry is: https://daarwaaruithangt.nl/2008/06/19/in-de-schoolbanken/trackback/

RSS feed for comments on this post.

4 reacties

 1. Ha Ria, wat leuk dat je reageert, hoe gaat het met jou?

 2. Ik sta ook op de foto Ria poulus en woon in Tholen Zeeland

 3. Hoi Betty,
  Leuk dat je reageert, drie mensen van de schoolfoto weet ik niet van naam, de rest wel, ik zal ze van de week in een persoonlijke e-mail naar je toesturen. Jij woonde toch in Tuindorp, dus de Tuindorpers zal je allemaal wel herkennen. Veel personen van de lagere school zijn in Kethel blijven wonen. En jij buiten de stad?
  Je hoort van mij, groetjes Adrie

 4. Dag Adri ken je me nog? Toevallig stuitte ik op de klassefoto 1963 van de burg.verveenschool op internet.
  Wat leuk, zelf heb ik die foto niet en ik herken ook
  wel sommige pers. maar niet allemaal. Weet jij ze allemaal nog? Zo ja, wil je ze me dan late weten.
  Hartelijke groeten Betty Teekamp.


Reacties zijn gesloten.