Schoolhuis Schiedamseweg 67

De school aan de Vlaardingseweg wordt in 1924 officieel school voor Christelijk Lager Onderwijs. Een nieuwe openbare school met schoolhuis is gebouwd aan de Schiedamseweg 67. De school heeft in eerste instantie twee lokalen, al na een jaar wordt er een verdieping geplaatst, zodat men beschikking heeft over vier lokalen.

Mede dankzij burgemeester Verveen promotor van het openbaar onderwijs en het groeiend aantal kinderen in Kethel.

Meester Lindeijer is inmiddels met pensioen en ondermeester Herman van der Loo wordt hoofdonderwijzer en gaat met zijn ouders het schoolhuis bewonen.

foto-openbschool-schiedamsew-zonder-verdieping-1924-2.jpg  1924 schoolhuis-schiedamseweg-2008.jpg schoolhuis 2008
schiedamseweg-school-herman-vd-loo-2.jpg School met twee verdiepingen 1925
schoolfoto-schiedamseweg.jpg Schoolfoto 1930 met uiterst rechts meester van der Loo

Tijdens de wederopbouw wordt ook de school aan de Schiedamseweg te klein, mede door de bouw van Tuindorp (1950)en de vogelwijk is het aanbod van scholieren groot. Aan de Nachtegaallaan wordt de Burgemeester Verveenschool gebouwd. De kleuters blijven nog 15 jaar in de school op de Schiedamseweg, de 1e tot en met de 6e klas verhuist naar de Burgemeester Verveenschool.

001.jpg Het Windas 2008

In 2008 is de school aan de Schiedamseweg een kindercreche geworden en de lagere school, met 8 groepen, verblijft nog steeds aan de Nachtegaallaan en de school heet het Windas. Het schoolhuis is weer in ere hersteld als woonhuis.

Published in: on 3 februari 2008 at 14:55  Comments (3)  

The URI to TrackBack this entry is: https://daarwaaruithangt.nl/2008/02/03/schoolhuis-schiedamseweg-67/trackback/

RSS feed for comments on this post.

3 reacties

  1. Hoi Adrie, ja ik heb 1 klassefoto, met juf Stuyvenberg erbij. Maar niet op mijn laptop. jammer want ik kan hem dus niet laten zien.
    K hoop nog eens op een reunie.. K heb alle namen opgezocht op facebook, maar kan de meeste niet vinden. Met drie meiden van de lagere school heb ik twee jaar geleden in het politieburo van toen , aan de Schoedamseweg een avondje herinneringen opgehaald., Was zoooo leuk!!

  2. Wat een leuk verhaal Gerda, maar geen schoolfoto meer van de kleuterschool?

  3. Mijn kleuterschool.. wat weet ik nog veel van die periode .. zelfs de namen en kleren die mijn klasgenootjes droegen weet ik nog en op welke plaatsjes ze zaten in t lokaal.. De zandbak.. Het muurtje vor de voordeur enz… en naast ons stond dat huis waar een oude vrouw woonden en waar ik bang voor was. Dacht dat het een heks was. Toch..Mijn zus heeft er gewerkt als gezinsverzorgster en ik weet nog dat ik bij opa de Loo.. kleedjes mocht knippen,.:)


Reacties zijn gesloten.