Daar waar uithangt

De achterkant van het Raadhuis of oude gemeentehuis houdt niet veel optimisme in. De voorkant van het Raadhuis is nu een gezellig eethuis geworden.

En als we voor het Raadhuis staan, tussen de twee ramen zien we aan de gevel een slecht onderhouden, gebeeldhouwde zandsteen welke Jaap de Raat in zijn zichtbare getuigen heeft omschreven:

De steen heeft als opschrift ‘Van Holy Anno 1624’ en toont de alliantiewapens van ambachtsheer Hugo Muys van Holy en van zijn vrouw Catalina Rataller. Als helmteken onderscheiden we een duif, terwijl onderaan de pot (het wapen van Kethel) zichtbaar is.

zandsteen-raadhuis-schiedamseweg-2.jpg Uit: Zichtbare getuigen
zandsteen-raadhuis-schiedamseweg-4.jpg 1930

  zandsteen-raadhuis-schiedamseweg-3.jpg 2008  zandsteen-raadhuis-schiedamseweg.jpg 
Published in: on 19 januari 2008 at 14:40  Comments (2)  

The URI to TrackBack this entry is: https://daarwaaruithangt.nl/2008/01/19/daar-waar-uithangt/trackback/

RSS feed for comments on this post.

2 reacties

 1. Beste Annemartine Cox,
  Bedankt voor uw reactie. De originele foto van de dames naar de Sunlight fabriek heb ik hier voor mij staan en ga hem in het weekend proberen in een hogere resolutie te scannen en naar u toe sturen. Maartje Nooteboom was een schoonzus van mijn tante Mien die met Dirk van der Eijk getrouwd was, dus ik heb nog wel meer foto’s van haar, ik geloof zelfs haar trouwfoto met oom Ton zoals wij hem noemde.
  Over de schaatsvereniging en de deelnemers weet ik niet zo veel, ik weet dat de familie van der Loo in de organisatie zat. Het leuke is dat op de foto van de dames op de bovenste rij helemaal links een jong meisje staat (Co de Lange) waar ik af en toe telefonisch contact mee heb, ik zal het haar eens vragen. Familie van u heeft ook al navraag gedaan over de familie de Ronde, maar daar kan ik niet veel duidelijkheid over geven.
  Met vriendelijke groet Adrie

 2. Geachte mevrouw Broeren-Rip,

  met veel belangstelling heb ik uw weblog over het dorp Kethel en haar inwoners gelezen. Ik ben bezig met mijn voorouders die ook in Kethel hebben gewoond, de families De Ronde en Van der Eijk.
  Ik heb twee vragen aan u: ik trof een foto aan van een uitstapje naar de Sunlight fabriek, waarop de dames staan die mee gingen. Onder andere staat daar mijn oud-tante op, Maartje Nooteboom-van der Eijk. Mag ik deze foto gebruiken voor ons eigen album? Is het misschien mogeljk dat u een aparte kopie (een foto van hogere resolutie) hiervan kan sturen, per mail?

  Mijn tweede vraag gaat over de schaatsverenigng: Uit de familieverhalen komt naar voren dat mijn grootouders (Marius en Martina de Ronde – van der Eijk) ook fervente schaatsliefhebbers waren en wellicht lid waren van deze vereniging. Heeft u hier meer informatie over, via mijn zoekpogingen op internet heb ik weinig kunnen terugvinden.

  Met vriendelijke groet,
  Annemartine Cox


Reacties zijn gesloten.