Slijterij-Wijnhandel ‘De Vriendschap’

Op de Kerklaan 6 is al meer dan een eeuw lang een uitspanning en zalencentrum gevestigd.

Café De Vriendschap, Slijterij en Wijnhandel van Jan C. de Bruin (1917) met feestzaal voor bruiloften en partijen. Zo vond ik een bonnetje in ons archierf.

gezicht-op-kerklaan-cafe-met-pa-rip2.jpg foto-kerklaan-de-vriendschap-1940.jpg 1940

Maar ‘De Vriendschap’ was ook geschikt voor toneeluitvoeringen van o.a. de onderwijzersorganisaties en Kethelse scholen. In het zaaltje werden speelfilms vertoond voor jongelui. Men kon de zaal huren voor vergaderingen en bijeenkomsten. Zoals hieronder voor de Singer-knipcursus voor huisvrouwen.

foto-kethel-singer-knipcursus.jpg

Na Jan de Bruin heeft de heer Linschoten de slijterij en het café overgenomen. Hierna werd zijn dochter Tini met haar man, Daan Hamerslag, eigenaar. Het café heette toen ‘Oude Snik’, maar in Kethel werd ook gesproken over ‘we gaan even naar Daan’.

kerklaan-6-slijterij-wijnhandel-linschoten.jpg 1955

In 2007 heet het ‘Café De Halve Maan’ met buitentarras en eetgelegenheid.
adrie-digitale-camara-februari-2007-073.jpg 2007

2008

Published in: on 8 december 2007 at 15:55  Comments (4)  

The URI to TrackBack this entry is: https://daarwaaruithangt.nl/2007/12/08/slijterij-wijnhandel-de-vriendschap/trackback/

RSS feed for comments on this post.

4 reacties

 1. ik woonde hier vlak om de hoek, heb heel wat keertjes langs het cafe gelopen, leuk om die oude foto’s weer eens te zien

 2. http://www.inoudeansichten.nl/zoekplaatjes/showthread.php?t=4324

  opgelost ZP-tje 1775g (gastkaart)

 3. Hoi Cees en Anneke,

  Bedankt voor de reactie, lijkt mij heel leuk om een keer in het Kethels eetcafe te eten. De kok van de Halve Maan is een oudklasgenoot van Casper, dus dubbel leuk.

  Groet Adrie

 4. Alweer hoi, Adrie,
  De huidige uitbater van De Halve Maan, koopt bij ons altijd staatsloten. An vroeg een keer of je er ook kan eten. (hij kon ook je broer Marie) We hebben natuurlijk gezegt, we komen gauw eens langs in jou zaak.
  Dat doen we ook maar het lijkt ons leuk dat jij en Wim mee gaan (als ervarings deskundigen)
  Groet, Cees.


Reacties zijn gesloten.