Twee plekjes heden en verleden in het dorp

Plekje 1, ga eens kijken:
Vandaag kunnen wij ons niet meer voorstellen, dat in het pand Vlaardingseweg nummer 3 een schoen- en zadelmaker er zijn brood verdiende. Voor 1935 werkte de heer Schaap in zijn werkplaats. In 1935 naam de heer van Leeuwen de zaak over. Ik ruik nog de geur van leer en zie de heer van Leeuwen met spijkertjes in de mond in zijn werkplaats aan het werk, als je voor reparatie schoenen kwam brengen. De zadels en tuigen waren in de zestiger jaren uit de gratie en Tinus van der Leije uit Bijdorp nam de schoenmakerij van de gepensioneerde heer van Leeuwen over.

foto-zadel-en-schoenmaker-van-leeuwen-vlaardingseweg-1935-2jp.jpg 1935 009.jpg 2007

Plekje 2, kijk richting Kerkweg en u ziet het:
Dorpsstraat, links tegen de gevel van wagenmakerij van Beurden heeft altijd een prachtig gevelbord gehangen. Het plaatje uit 1935 is niet zo’n fraaie foto, maar op de achtergrond De Jacobuskerk.

dorpsstraat-schiedamseweg-kethel.png 1935
dorpstraat-tegen-van-beurden-wagenmaker.jpg dorpstraat-tegen-van-beurden-wagenmaker-2007.jpg 2007
Published in: on 11 november 2007 at 14:01  Comments (2)  

2 reacties

  1. Beste Henny, ja ik heb wel wat foto’s van de Vlaardingseweg, hiervoor moet je maar een keer contact met mij opnemen, op mijn website heb ik iets over de schoenmaker, de boerderij Hof van Spaland, maar er zal zeker meer te vertellen zijn over de Vlaardingseweg. Als kind heb ik er ook wel herinneringen aan, mijn vader had links een stuk land, waar we pinksterbloemen gingen plukken, maar ook achter op de fiets bij mijn oom om te gaan logeren in Vlaardingen.
    Groet Adrie

  2. Hoi Adrie, ik volg je weblog al een tijdje, erg leuk. Maar ik vroeg mij af heb je ook foto’s van de Vlaardingseweg? Ik woon zelf op de vlaardingseweg maar ik heb nooit echt veel foto’s hiervan gezien van hoe het vroeger was.


Reacties zijn gesloten.