Het derde postkantoor in Kethel

Het derde postkantoor in Kethel ging open op 13 april 1940 op de Schiedamseweg 27 met als poststationhoudster Ada Quartel. Het postkantoor werd in 1965 gesloten, omdat het postkantoor te klein was en het niet meer beantwoordde aan de eisen van de tijd. Er kwam een noodpostkantoor aan de Biestraat, waarna nieuwbouw volgde aan het Bachplein.

Op het pand Schiedamseweg 27 zijn heden ten dage de bouten en countouren nog te zien waar de brievenbus Posterijen en het uithangbord met daarop Post Telegraaf Telefoon hebben gehangen.

    foto-schiedamseweg-27-post-jpg.jpg  1965       foto-schiedamseweg-27-post-contouren-jpg.jpg  2007              
foto-schiedamseweg-27-postsstempel-jpg.jpg        foto-schiedamseweg-27-poststation-jpg.jpg  Met dank aan Cor Pluijm (1925-2004) die de geschiedenis van de posterijen in Schiedam en Kethel beschreven heeft.
Published in: on 6 oktober 2007 at 13:56  Comments (2)  

2 reacties

  1. Beste Aad, bedankt voor je reactie en ik heb je inmiddels al geantwoord dat ik zeer geïnteresseerd ben scannen van de foto’s. Groet Adrie

  2. Hoi Adrie,

    Ik beschik over vier kleurenfoto’s van het interieur van het postkantoortje aan de Schiedamseweg. De foto’s zijn in kleur en tonen de situatie achter het loket. Aan de muur hangt een kalender uit 1966 waar de maand juli voorhangt. Vermoedelijk van dezelfde tijd heb ik een foto van de gevel. Ken je deze foto’s? Zo niet en heb je interesse laat het me even weten, zal ik ze scannen en aan je toezenden.

    Groetjes, Aad Giesselbach

    PS Zaten we in de jaren 1958-1964 in hetzelfde schooljaar op de Burgemeester Verveenschool? Ik ben van 1952 en weet het niet zeker meer, omdat de derde en vierde en de vijfde en zesde klas gecombineerd waren. Maar in het zelfde klaslokaal hebben we zeker gezeten.


Reacties zijn gesloten.